Sosyal Medya

Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Kılıçdaroğlu’na yalanlama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün grup toplantısında yaptığı “Cumhuriyet gazetesi iddianamesini hazırlayan savcı da FET֒den yargılanan bir savcı” şeklindeki açıklamasının gerçek olmadığını aktardı.



Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun bugün grup toplantısında yaptığı “Cumhuriyet gazetesi iddianamesini hazırlayan savcı da FETÖ’den yargılanan bir savcı” sözleri üzerine yazılı açıklama yaptı. Açıklamada KılıçdaroÄŸlu’nun sözlerinin gerçeÄŸi yansıtmadığı ifade edildi.

Başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Bugün itibarıyla, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında düzenlenen bir siyasi partinin grup toplantısında, Ä°stanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde FETÖ / PKK / DHKP-C terör örgütlerine yardım suçundan yargılanması devam eden bir kısım Cumhuriyet Gazetesi yöneticileri hakkındaki iddianamenin FETÖ üyeliÄŸinden yargılanmakta olan bir Cumhuriyet Savcısı tarafından düzenlendiÄŸine yönelik beyanlar gerçeÄŸi yansıtmamaktadır.
Söz konusu iddianame Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcı Vekili Mehmet Akif Ekinci ve Ä°stanbul Cumhuriyet Savcısı Yasemin Baba tarafından düzenlenmiÅŸ olup, adı geçenler hakkında ne Cumhuriyet BaÅŸsavcılığımızca ne de HSK TeftiÅŸ Kurulu BaÅŸkanlığı’nca yürütülmekte olan hiçbir soruÅŸturma ve inceleme bulunmamaktadır.''

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.